Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A konyha ördöge

Mint minden másra, úgy a főzésre is áll a mondás, miszerint minden kezdet nehéz. Kezdő háziasszonyként vagy épp vendéglátó tanulóként vagy egyszerűen csak éhes emberként, aki még sosem főzött komoly fejtörést okozhatnak még a legegyszerűbb konyhai műveletek is. Főleg, ha épp nincs hol utána olvassunk, nincs kitől megkérdezzük vagy a kérdéseinkre csak nevetést kapunk válaszul.

 

food-1932466_640.jpg

 

Legtöbben úgy gondolják a főzésnél nincs is egyszerűbb, csak fogsz egy edényt, azt amit főzni akarsz meg egy kis vizet alágyújtasz és ennyi. Na de miben tegyem oda főni? Egyáltalán főzni vagy párolni kell? Mennyi vizet tegyek rá? Milyen meleg legyen az a víz? Milyen eszközökre lehet szükségem, ha rendszeresen főzni, sütni  szeretnék?

 

<a href=

 

Kezdő háziasszonyként bizony én magam is szembesültem ezekkel a fontos kérdésekkel. gondolok itt például életem első főtt tésztájára. Ha még sosem főzött valaki koránt sem annyira egyértelmű, hogy a tésztát, a rizst, a burgonyát, vagy éppen a tarhonyát vajon hideg vagy meleg vízben kell-e főzni. Tegyek-e bele fűszert amikor főzöm vagy csak amikor már megfőtt?

 

chemistry-5632654_640.jpg

 

Sok főzéssel kapcsolatos weboldal , receptkönyv és főző műsor van rengeteg különféle recepttel a marinált kacsától a szufléig. -De mi segíthet egy abszolút kezdőnek? -Tapasztalataim szerint kezdőként, ha nincs szakavatott segítségünk a legjobb, ha a konyhára úgy gondolunk mint egy laboratóriumra. Egy hely számtalan lehetőséggel a kísérletezésre. A próbálgatás és a jó ízérzék a legfontosabb fegyver akár egy háziasszony, akár egy szakács konyhai eszköztárában...  

...Szóval, csak bátran!